perjantai 22. kesäkuuta 2012

Ensi viikolla vielä ajellaan Rautatiellä

Juhannuksena tehdään yöttömän yön taikoja tai kuka mitäkin mutta ensi viikolla vielä ajellaan Rautatiellä tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja lauantaina eli aika monta reissua. Yleisöä on piisannut sateessa ja paisteessa.

Viime tiistaina Aamupostin toimittajakin löysi tiensä Pyhämäelle ja kirjoitti tämän juhannusaaton lehteen monipuolisen jutun "Turengin Rautatie kulkee kuin höyryveturi". Toimittaja Maria Paldanius löysi jutussaan kiiteltävää oikeastaan kaikesta (ja ihan aiheesta löysikin) mutta minä poimin tähän vain meitä pelimanneja koskevan pätkän.

"Ohjaaja Oili Ruukki on onnistunut luomaan perisuomalaisen tunnelman, jota vahvistaa Lauri Keskisen luotsaaman yhtyeen, Vanajaveden Pelimannien kansanmusiikki. Kohtausvaihdokset sujuvat kitkatta tilanteisiin sopivien kappaleiden ansiosta. Musiikkia olisi kuunnellut mieluusti enemmänkin."

Soittajan penkillä olenkin huomannut ainakin eturivin katsojista, että heillä alkaa jalka vipattaa, kun aloitamme soiton. Ohjaaja-Oilin jalka vipattaa oikein erityisesti mutta hänpä onkin ollut myös pelimanni.

t. Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti